Docentencollectieven & All Art Professionals

Samenwerken werkt! Als lid van een docentencollectief weet je dat als geen ander. Toch blijkt in de praktijk dat samenwerken een behoorlijke uitdaging is.

All Art Professionals helpt graag om kunstdocenten samen te laten werken. Naast een landelijk platform is er behoefte aan lokale samenwerking. Niet alles laat zich immers op landelijke schaal organiseren. Als we dat wat samen landelijk kan landelijk doen, en dat wat samen lokaal kan lokaal, dan blijft er maar weinig 'gedoe' over dat een docent individueel moet organiseren. Zo kunnen de kunstbeoefenaar en kunstdocent zich vooral richten op de inhoud.

Daar waar mogelijk werkt All Art Professionals, vanuit het gezamenlijk ideaal, graag samen met docentencollectieven.

Gezamenlijke marketing

Kiesjedocent.nl wordt inmiddels door vele duizenden kunstbeoefenaars gebruikt om een geschikte kunstdocent te zoeken, te vinden en te kiezen. Hiermee is Kiesjedocent.nl binnen korte tijd uitgegroeid tot een interessant kanaal om toe te voegen aan het marketingplan.

Om te zorgen dat deze kunstbeoefenaars ook bij het docentencollectief uit kunnen komen is het belangrijk dat alle kunstdocenten zich presenteren op Kiesjedocent.nl. Als zij immers niet zichtbaar zijn dan zal een bezoeker van Kiesjedocent.nl ook nooit voor hun kunnen kiezen.

Een kunstdocent maakt kosteloos gebruik van (een basisprofiel op) Kiesjedocent.nl. Het enige wat jij hoeft te doen is de docenten informeren en adviseren over de mogelijkheden die Kiesjedocent.nl jullie biedt.

Zichtbaarheid en meerwaarde van het Docentencollectief

Kunsteducatie bij een docentencollectief kan meer zijn dan een les van een individuele docent; gecoördineerde schoolprojecten, de faciliteiten van een cultureel gebouw, ontwikkel ruimte voor innovatieve projecten, én ook samenspel in bijvoorbeeld ensembles, multidisciplinaire producties en het in aanraking gebracht worden met andere kunstvormen.

Door het tonen van een kwaliteitsschildje op Kiesjedocent.nl laat een docent zien dat hij over bepaalde kwaliteiten beschikt omdat hij verbonden is aan het docentencollectief. Voor het docentencollectief resulteert dit in expliciete aanwezigheid op Kiesjedocent.nl en de mogelijkheid om de bezoeker te informeren over de meerwaarde van kunsteducatie bij een Docentencollectief.

Delen van kennis en ervaring

Van kunstdocenten wordt steeds meer ondernemerschap verwacht. Om als kunstdocent een fatsoenlijke boterham te kunnen verdienen is het handig om gebruik te maken van opgedane kennis en ervaringen van collega kunstdocenten. All Art Professionals helpt graag door deze kennis en ervaringen met jullie te delen.

Voorlichting; kennis maken met de diverse onderwerpen van het ondernemerschap.

De voorlichtingssessies van All Art Professionals zijn ingericht om aan de hand van toepasselijke theorieën en modellen optimaal gebruik te maken van de kennis en ervaring in de eigen groep en van andere kunstdocenten uit het land. Door een logische opbouw in de sessies ontstaat een ondernemendere attitude en is er een basiskennis aanwezig in de breedte van onderwerpen.

Verdieping; aan de slag met de praktijk van je eigen ondernemerschap.

Verdiepingstrajecten bieden de mogelijkheid om met een groep van collega’s praktisch aan de slag te gaan met een element van het eigen ondernemerschap. Zo is er bijvoorbeeld het traject ondernemingsplan schrijven waarin elke docent na 6 sessies zijn eigen ondernemingsplan heeft geschreven.

In de vorm van een spreekuur, vaak aansluitend aan de diverse sessies, helpen we de docenten bij het oplossen van al hun praktische vragen en problemen. Een luisterend oor, een advies vanaf de zijlijn of een extra helpende hand, precies datgene wat op dat moment nodig is bieden we.

Vraagbaak; de rust die ontstaat omdat je weet dat je ergens met je vraag terecht kunt

Het All Art Professionals lidmaatschap geeft een kunstdocent de zekerheid dat er iemand voor ze is. Iemand bij wie je je vraag kunt stellen, die naar je luistert, en samen met jou op zoek gaat naar het best haalbare. Gewoon omdat je de moeite waard bent! Het All Art Professionals lidmaatschap geeft tevens de mogelijkheid om kwaliteitsschildjes toe te voegen aan je profiel op Kiesjedocent.nl

Slim samenwerken

In de hektiek van alle dag lukt daadwerkelijk samenwerken alleen als je hierbij gebruik kunt maken van digitale (online) faciliteiten. Kunstbeoefenaars.nl is het online platform waarmee kunstbeoefenaars toegang hebben tot de netwerken waar zij een onderdeel van zijn.

Voor docentencollectieven is er de mogelijkheid om op het Kunstbeoefenaars.nl platform een 'eigen' online samenwerkplek in te richten.

Voor de docent ontstaat één plek van waaruit zij alle samenwerkingen beheren, zo wordt samenwerken leuker en zijn ze bovendien minder tijd kwijt aan alle verschillende manieren van werken. Voor docentencollectieven wordt de betrokkenheid van docenten vergroot zonder dat grote investeringen in technologie benodigd zijn.

Ontmoeten van collega's

Waarde ontstaat op het moment dat je kennis en ervaring deelt die praktisch toepasbaar is. Juist daarom vinden wij het belangrijk dat dit gebeurt met collega kunstdocenten. Om dit te stimuleren organiseren wij, onder de noemer Docenten ontmoeten Docenten, met enige regelmaat activiteiten waarbij de ontmoeting tussen de kunstdocent en zijn collegae docenten centraal staat. Samenwerken werkt!

All Art Professionals maakt graag gebruik van het aanbod indien jullie gastheer willen zijn voor een docenten ontmoeting.

 

Al deze goede dingen zijn het gevolg van samenwerken, zie jij mogelijkheden om vanuit het docentencollectief samen te werken met All Art Professionals? Neem dan nu contact op en doe mee!