Centra voor de Kunsten & All Art Professionals

De waarde van kunsteducatie wordt weer steeds vaker onderkent, een positief signaal. Wat ons betreft is het hierbij vooral belangrijk om aandacht te hebben voor de essentie van kunsteducatie, de verbinding tussen een cursist en een docent.

Vanuit All Art Professionals bieden we een platform waarop kunstdocenten op landelijke schaal samenwerken. In onze optiek is er naast een landelijk platform behoefte aan lokale samenwerking. Een actieve en gewaardeerde plek in de samenleving bereik je door plaatselijk relevant te zijn. Een Centrum voor de Kunsten is een bewezen manier om maatschappelijke relevantie te waarborgen. Daar waar mogelijk werkt All Art Professionals, vanuit het gezamenlijk ideaal, graag samen met Centra voor de kunsten.

Cursisten werven

Kiesjedocent.nl wordt inmiddels door vele duizenden kunstbeoefenaars gebruikt om een geschikte kunstdocent te zoeken, te vinden en te kiezen. Hiermee is Kiesjedocent.nl binnen korte tijd uitgegroeid tot een interessant kanaal om toe te voegen aan het marketingplan.

Om te zorgen dat deze kunstbeoefenaars ook bij het centrum voor de kunsten uit kunnen komen is het belangrijk dat alle kunstdocenten (ook zij die volledig in loondienst werken) zich presenteren op Kiesjedocent.nl. Als zij immers niet zichtbaar zijn dan zal een bezoeker van Kiesjedocent.nl ook nooit voor hun kunnen kiezen.

Een kunstdocent maakt kosteloos gebruik van (een basisprofiel op) Kiesjedocent.nl. Het enige wat jij hoeft te doen is de docenten informeren en adviseren over de mogelijkheden die Kiesjedocent.nl jullie biedt.

Zichtbaarheid en meerwaarde van het Centrum voor de Kunsten

Kunsteducatie bij een centrum voor de kunsten kan meer zijn dan een les van een individuele docent; gecoördineerde schoolprojecten, de faciliteiten van een cultureel gebouw, ontwikkel ruimte voor innovatieve projecten, én ook samenspel in bijvoorbeeld ensembles, multidisciplinaire producties en het in aanraking gebracht worden met andere kunstvormen.

Door het tonen van een kwaliteitsschildje op Kiesjedocent.nl laat een docent zien dat hij over bepaalde kwaliteiten beschikt omdat hij verbonden is aan het Centrum voor de Kunsten. Voor het Centrum voor de Kunsten resulteert dit in expliciete aanwezigheid op Kiesjedocent.nl en de mogelijkheid om de bezoeker te informeren over de meerwaarde van kunsteducatie bij een Centrum voor de Kunsten.

Begeleiden van docenten bij het ondernemerschap

Van kunstdocenten wordt steeds meer ondernemerschap verwacht. Om kunstdocenten te ondersteunen bij het ondernemerschap organiseren wij voor Centra voor de Kunsten:

Voorlichting; in een veilige setting kennis maken met de diverse onderwerpen van het ondernemerschap.

De voorlichtingssessies van All Art Professionals zijn ingericht om aan de hand van toepasselijke theorieën en modellen optimaal gebruik te maken van de kennis en ervaring in de eigen groep en van andere kunstdocenten uit het land. Door een logische opbouw in de sessies ontstaat een ondernemendere attitude en is er een basiskennis aanwezig in de breedte van onderwerpen.

Verdieping; aan de slag met de praktijk van je eigen ondernemerschap.

Verdiepingstrajecten bieden de mogelijkheid om met een groep van collega’s praktisch aan de slag te gaan met een element van het eigen ondernemerschap. Zo is er bijvoorbeeld het traject ondernemingsplan schrijven waarin elke docent na 6 sessies zijn eigen ondernemingsplan heeft geschreven.

In de vorm van een spreekuur, vaak aansluitend aan de diverse sessies, helpen we de docenten bij het oplossen van al hun praktische vragen en problemen. Een luisterend oor, een advies vanaf de zijlijn of een extra helpende hand, precies datgene wat op dat moment nodig is bieden we.

Vraagbaak; de rust die ontstaat omdat je weet dat je ergens met je vraag terecht kunt

Het All Art Professionals lidmaatschap geeft een kunstdocent de zekerheid dat er iemand voor ze is. Iemand bij wie je je vraag kunt stellen, die naar je luistert, en samen met jou op zoek gaat naar het best haalbare. Gewoon omdat je de moeite waard bent! Het All Art Professionals lidmaatschap geeft tevens de mogelijkheid om kwaliteitsschildjes toe te voegen aan je profiel op Kiesjedocent.nl

Speciaal voor Centra voor de Kunsten is er de All Art Professionals waardebon waarmee je docenten een All Art Professionals lidmaatschap kado kunt geven.

Slim samenwerken

In de hektiek van alle dag lukt daadwerkelijk samenwerken alleen als je hierbij gebruik kunt maken van digitale (online) faciliteiten. Kunstbeoefenaars.nl is het online platform waarmee kunstbeoefenaars toegang hebben tot de netwerken waar zij een onderdeel van zijn.

Als centrum voor de kunsten is er de mogelijkheid om op het Kunstbeoefenaars.nl platform een 'eigen' online samenwerkplek in te richten.

Voor de docent ontstaat één plek van waaruit zij alle samenwerkingen beheren, zo wordt samenwerken leuker en zijn ze bovendien minder tijd kwijt aan alle verschillende manieren van werken. Voor Centra voor de Kunsten wordt de betrokkenheid van docenten vergroot zonder dat grote investeringen in technologie benodigd zijn.

Ontmoeten van collega's

Waarde ontstaat op het moment dat je kennis en ervaring deelt die praktisch toepasbaar is. Juist daarom vinden wij het belangrijk dat dit gebeurt met collega kunstdocenten. Om dit te stimuleren organiseren wij, onder de noemer Docenten ontmoeten Docenten, met enige regelmaat activiteiten waarbij de ontmoeting tussen de kunstdocent en zijn collegae docenten centraal staat. Samenwerken werkt!

All Art Professionals maakt graag gebruik van het aanbod indien jullie gastheer willen zijn voor een docenten ontmoeting.

 

Al deze goede dingen zijn het gevolg van samenwerken, zie jij mogelijkheden om vanuit het Centrum voor de Kunsten samen te werken met All Art Professionals? Neem dan nu contact op en doe mee!